Våra tjänster

Frilanshjälpen erbjuder ett enklare alternativ till att starta eget. Genom egenanställning har du möjlighet att fakturera utan att ha ett eget företag. Vi hjälper dig oavsett om du är konsult, frilansare, extrajobbare eller om du bara vill prova på ditt drömyrke.

Gör det du är bra på, så sköter vi resten!

1. Utför arbete

Du utför ett arbete åt din kund där ni har kommit överens om en ersättning. Vill du veta vilken summa som kommer utbetalas till dig så kan du använda dig av beräkningsverktyget här på hemsidan.

2. Skapa faktura

När arbetet är utfört så skapar du fakturan för arbetet här på Frilanshjälpens hemsida.

Du fyller i uppgifter om kunden, information om arbetet såsom arbetade timmar och fakturabeloppet. I samband med att du skapar fakturan får du godkänna våra allmänna villkor och anställningsavtal.

När fakturan är granskad och upprättad uppstår ett anställningsförhållande mellan dig och Frilanshjälpen. Anställningen löper under den tiden arbetet och fakturan avser. Eventuella underlag eller kvitton som du tagit med som ersättning på fakturan behöver du skicka in till Frilanshjälpen AB.

3. Lönen betalas ut

Så snart som din faktura blir betald av din kund så betalar vi ut din nettolön till ditt bankkonto.
Initialt betalar du ingenting till Frilanshjälpen. När kunden betalat sin faktura och din lön är på väg till ditt konto behåller Frilanshjälpen en summa om 5 %  (dock minst 500 kr men högst 2.000 kr) på beloppet som du fakturerar, vilket framgår av fakturamallen och vårt beräkningsverktyg.

Frilanshjälpen erbjuder också ett grundskydd via vår basförsäkring till dig som utför arbete. I vissa fall kan det vara så att man behöver ytterligare försäkringsskydd så därför finns det tilläggsförsäkringar tillgängliga för dig med särskilda behov.