Fakturera utan företag - så fungerar det

Kom igång och skicka din första faktura på ett kick.Här är fyra enkla steg som tar dig från att skapa ett konto till att ta emot din första lön!

1.  REGISTRERA ETT KONTO

Du börjar med att ansluta dig till Frilanshjälpen genom att skapa ett konto här på hemsidan.

Att skapa ett konto är gratis och sen kan du använda Frilanshjälpen när du vill och så mycket du vill till ett förmånligt pris.

2. UTFÖR ARBETE

Du kommer överens med din kund om vad du ska göra och vilken ersättning du ska få. Till din hjälp för att räkna ut vilken ersättning du ska ta för uppdraget kan du använda vårt beräkningsverktyg. Där kan du räkna fram hur mycket du behöver fakturera för att få en viss lön.

Du meddelar även din kund om att du kommer fakturera från ditt egenanställningsföretag, fakturan kommer alltså från Frilanshjälpen.

3. SKAPA FAKTURA

När uppdraget är utfört skapar du enkelt din faktura för arbetet här på Frilanshjälpens hemsida med hjälp av vår fakturamall. Du fyller i uppgifter om kunden, information om arbetet såsom arbetade timmar och fakturabeloppet samt eventuella kostnader du haft i samband med uppdraget. I samband med att du skapar fakturan får du godkänna våra allmänna villkor och anställningsavtal.

När fakturan är granskad och upprättad uppstår ett anställningsförhållande mellan dig och Frilanshjälpen. Anställningen löper under den tiden arbetet och fakturan avser. Eventuella underlag eller kvitton som du tagit med som ersättning på fakturan behöver du skicka in till Frilanshjälpen.

4.  LÖNEN BETALAS UT

Vi tar hand om hela faktureringsprocessen och ser till att all administration är ordnad. Om något behöver kompletteras kontaktar vi dig. Så snart din faktura blivit betald av din kund betalar vi ut nettolönen till ditt bankkonto. Vi garanterar dig att din lön kommer att sättas in på ditt bankkonto inom 24 timmar efter det att vi fått betalt från din kund.

Initialt betalar du ingenting till Frilanshjälpen. När kunden betalat sin faktura och din lön är på väg till ditt konto behåller Frilanshjälpen en summa om låga 5 % (dock minst 500 kr men aldrig mer än 2 000 kr) på beloppet som du fakturerar, vilket framgår av vårt beräkningsverktyg.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0320-210680 eller skicka ett mail till info@frilanshjalpen.se

KOM IGÅNGGör det du är bra på,
så sköter vi resten!